Rekisteri- ja tietoturvaseloste

Rekisteri ja tietosuojasivu luotu 19.4.2020, päivitetty 19.4.2020

Tämä on henkilötietolain, sähköisen viestinnän tietosuojalain ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Rekisterinpitäjä
  • LUOMATERIA
  • Y-tunnus 3125586-6
  • ℅ Janita Tiitto
  • Kortteentie 8 B3
  • Tampere
Rekisterin yhteyshenkilö

Janita Tiitto, Kortteentie 8 B 3, 33800 Tampere, info(at)luomateria.fi

Rekisteröidyt ja ylläpitoperuste

Rekisterissä ovat Luomaterian verkkokaupan olevat ja potentiaaliset asiakkaat jotka ovat tehneet tilauksen, rekisteröityneet muuten käyttämään sivuja tai liittyneet sähköpostilistalle.

Rekisterin käyttötarkoitus

Rekisterinpidon käyttötarkoituksena ja henkilötietojen käyttöperusteena on

  • asiakassuhteen hoitaminen
  • tilausten/reklamaatioiden käsittely ja toimitus
  • tuotteista, palveluista ja asiakaspalvelusta kertominen
  • tuotteiden ja palvelujen markkinointi ja niiden tietojen analysointi ja tilastointi
  • toiminnan ja sivuston kehittäminen, asiakastapahtumien varmentaminen
Asiakasrekisterissä sinusta voidaan kerätä näitä tietoja
  • Etu- ja sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Yritysasiakkaan henkilötiedot/yritystiedot 
  • Asiakassuhteen ylläpitoon tarvittavat tiedot, kuten tilaustiedot, laskutus- ja maksutiedot, palautteet, peruutustiedot, arvontojen ja kilpailujen vastaukset
  • Sivun käyttäjän käyttötiedot kuten sivut joilla vierailet tai mitä linkkiä painat ja näiden toimintojen ajankohta

Sähköpostilistalta voi poistua koska haluaa. Jokaisessa viestissä on linkki jonka kautta pääsee poistumaan sähköpostilistalta.

Henkilötietojen säilytysajat

Käyttäjän tiedot tuhotaan kun niiden säilyttäminen ei ole enää ajankohtaista esimerkiksi asiakkuuden päättyessä. Henkilötietoja säilytetään maksimissaan 12 kk asiakkuuden päättymisestä. Asiakkaalla on oikeus vaatia tietojen poistoa. Kuitenkin niitä tietoja, mitä kirjanpitolain mukaan tulee säilyttää 10 vuotta ei voida poistaa ennen määräaikaa.

Henkilötietojen luovuttaminen

Asiakasrekisteriin kerättyjä tietoja ei käytetä yrityksen ulkopuolella markkinointi-,myynti-, mielipidetutkimustarkoituksiin eikä muihinkaan tarkoituksiin. Tietoja voidaan kuitenkin Suomen lakien mukaan luovuttaa viranomaisille pyydettäessä. Asiaankuulumattomattomilla tahoilla ei ole pääsyä asiakasrekisteriin joka on suojattu ja sijoitettu siten tietojärjestelmään. 

Maksuliikenne

Maksuliikennettä hoitaa Bambora. Asiakkaan luottokorttitiedot tai verkkomaksuissa käytetyt tiedot eivät jää yrityksen tietoihin vaan niitä käsittelee Bambora.

Peruutusehto

Kuluttajalla on kuluttajansuojalain mukainen mahdollisuus peruuttaa kauppa 14 päivän sisällä. Kuluttajalla ei kuitenkaan ole digitaalista tuotetta ostaessaan mahdollisuutta peruttaa kauppaa, koska digitaalisissa tuotteissa on kyseessä tuote jonka asiakas saa heti käyttöönsä. 

Yritys voi kumota digitaalisten tuotteiden peruutusehdon niin halutessaan 14-30 päivän 100% rahat takaisin-takuulla. Tiedot näistä takuista löytyvät tuotesivuilla.

Tietojen luovuttaminen EU-alueen ulkopuolelle

Tietoja siirretään EU-alueen ulkopuolelle ja näin tehtäessä huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Seuraavat ohjelmat saavat asiakastietoja ( etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite ): Active Campaign ( sähköpostimarkkinointiohjelma. )  Bambora (maksut)

Säännönmukaiset tietolähteet:

Asiastietoja kerätään ja saadaan säännönmukaisesti:

  • asiakkaalta kun hän tilaa markkinointikirjeen, lataa ilmaisen oppaan, tilaa verkkokaupasta tuotteen, osallistuu kilpailuihin tai arvontoihin. 
  • evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.
Asiakastietojen käsittelijät ja suojaus

Asiakastietoja ja rekisteriä käsittelee ainoastaan rekisterinpitäjä. Rekisteri on sijoitettu ja suojattu salasanalla ja sitä pääsee käyttämään ainoastaan rekisterinpitäjä tai ennalta määrätyt työntekijät/yhteistyökumppanit kuten markkinointiassitentti tai web-tukihenkilö.

Rekisterinpitäjän kirjanpitäjällä on pääsy papereihin joissa on asiakkaiden nimiä ja osoitetietoja sekä tilaustietoja. 

Asiakkaan oikeudet

Asiakkaalla on henkilötietolain mukaan oikeus seuraaviin:

  • Tietojen tarkastus 
  • Tietojen korjausoikeus
  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
  • Oikeus tulla unohdetuksi
  • Suostumuksen peruuttamisen oikeus
  • Suoramarkkinointikielto
Linkit kolmansien osapuolten verkkosivuille

Artikkelit, sähköpostit, oppaat, e-kirjat ym. voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Jos käyttäjä siirtyy pois yrityksen sivuilta kolmannen osapuolen sivuille tulee hänen tarkistaa heidän sivuilta yksityisyydensuojaperiaatteet itse.

Osa linkeistä voi olla ns. affiliatelinkkejä, josta yritys saa tuloa/muuta hyödykettä. Näistä on kuitenkin merkintä asian yhteydessä. 

Evästeet

Evästeet ovat pieniä tiedostoja joka tallentuu koneellesi vieraillessa kaupallisilla sivustoilla kuten tämäkin. Voit selaimesi asetuksista asettaa evästeet pois, mutta seuraus voi olla ettet voi käyttää sivujamme. Kun vierailet sivuillamme hyväksyt ja annat luvan käyttää evästeitä joka seuraa klikkauksiasi. Evästeet eivät kuitenkaan kerro kuka olet ja mitä ostit.

Käytämme seuraavia evästeitä: analyysievästeet joiden avulla parannetaan sivuston toimivuutta ja se laskee sivujen kävijämäärää, sekä mainosevästeet joilla tehdään kohdennettua markkinointia.

Tietosuojarekisterin muuttaminen

Tietosuojaa ja -rekisteriä tarkistetaan ja muutetaan aika ajoin. Käyttämällä sivua hyväksyt uuden tietosuojan ja selosteen. Jos et hyväksy, tulee käyttö lopettaa välittömästi.

Asiakkaalla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle jos kokee ettei rekisteriä ole käsitelty voimassa olevan tietosuojalain mukaisesti.

Rekisteriin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä info(at)luomateria.fi

Rekisteriseloste päivitetty 19.4.2020.